Laden..
Nieuws

Update verbouwing 10 juni 2022

Na een periode van voorbereiding en engineering zijn we gestart met de revitalisatie van het winkelcentrum De Tuinen.

De bestaande entrees worden compleet gesloopt en omgetoverd naar markante entrees die voor transparantie zorgen naar de passages. De entrees krijgen stalen portalen met vakspanten, glazen kap en vliesgevel. In de centrale hal worden hoge stalen puien geplaatst en harmonica puien voor de (bestaande en nieuwe) horecagelegenheden. De huidige vloer- en wandafwerking worden opgewaardeerd naar een prominentere uitstraling. In de passages worden de wand- en vloerafwerking ook opgewaardeerd inclusief nieuw lichtplan en groengevels.
Daarnaast wordt een toiletgroep gerealiseerd die veel voordelen met zich brengen in dit drukke winkelcentrum.

De verbouwing wordt in fases uitgevoerd zodat alle winkels open kunnen blijven gedurende de verbouwing. De werkzaamheden gebeuren achter afzettingen waarmee veiligheid gewaarborgd wordt en overlast tot het minimum wordt beperkt.

Deze week zal de bestrating van het zebrapad aan de Patijnenburg zijde klaar zijn en wordt er gewerkt aan de fundering voor de nieuwe entree van De Tuinen. Daarvoor zetten we het werkterrein af, beginnen we deze week met graven en de funderingspalen heien. Daarop volgt de bekisting en wapening ten behoeve van de funderingbalken en het storten van beton en stelankers. Vervolgens wordt er gewerkt aan terreinverharding.