Laden..
Nieuws

Zaterdag 21 mei 2022 verscheen een artikel in AD Westland over de verbouwing in Winkelcentrum De Tuinen die vanaf aankomende week van start gaat. Lees hieronder het volledige artikel.

Winkelcentrum De Tuinen krijgt make-over: verhoogde winkelpuien, nieuwe entrees en meer horeca

De parkeergarage en de hellingbanen van winkelcentrum De Tuinen in Naaldwijk zijn net helemaal vernieuwd, maar nu is het alweer de beurt aan onder meer de winkelpuien en de entrees. Het 25 jaar oude winkelcentrum krijgt een enorme make-over. ,,Het upgradingsfeest gaat beginnen.”

De bouwketen komen woensdag 25 mei, maar erg opvallen zullen ze niet. Het is immers een enorme bouwpunt aan de kant van het Patijnenburg. De entree naar De Tuinen aan de kant van de Secretaris Verhoeffweg gaat momenteel volledig op de schop en daarnaast wordt de Jumbo Foodmarkt uit de grond gestampt. En daar komt nu dus ook de upgrading van het winkelcentrum bij. ,,We hebben vanaf begin juni drie bouwprojecten”, zegt centrummanager Huub Elders van De Tuinen. Vanuit zijn kantoor kijkt hij uit op het Patijnenburg en de in aanbouw zijnde Jumbo Foodmarkt en kan zodoende alles nauwlettend in de gaten houden. ,,De verbouwing van De Tuinen gaat nu ook beginnen.”

Hectisch
Het is niet zozeer dat de bouw een feest is, want het zal hier en daar hectisch worden in het winkelcentrum. Maar het feest is meer het resultaat, aldus Elders. ,,De winkelpuien aan het centrale plein worden flink verhoogd”, legt hij uit. ,,De Tuinen heeft 25 jaar geleden hele mooie hoge plafonds gekregen en dat betekent dat er ruimte is voor nieuwe verhoogde puien.”

Grote ramen, andere verlichting, nieuwe plafonds, aangepaste vloeren en markante entrees, De Tuinen ondergaat een ware metamorfose die ervoor moet zorgen dat het winkelcentrum er weer minstens twee decennia tegenaan kan. Er staan nu hier en daar wat winkelpanden leeg, maar de kans is groot dat dit straks ook verleden tijd is. Het team van de makelaars is daar volop mee bezig, stelt de centrummanager.
,,We hebben nu een aantal lege winkelpanden nodig om te kunnen schuiven”, aldus Elders. ,,Neem bijvoorbeeld de entree aan de kant van de Molenstraat. Daar zit nu Rituals. Die gaat verhuizen naar een winkelruimte aan het centrale plein, zodat we die ruimte kunnen gebruiken als in- en uitgang als de entree Molenstraat aangepakt wordt. Als die klaar is komt er weer een nieuwe huurder in. Ondertussen blijft het winkelcentrum wel gewoon geopend en zijn alle entrees bereikbaar.”

“Tijdens de upgrading blijft het winkelcen­trum wel gewoon geopend en zijn alle entrees bereikbaar”
-Huub Elders, Centrummanager De Tuinen

Schuiven gaat ook kledingzaak Gerry Weber naast de roltrap, die Elders liever ‘tapis-roulant’ noemt. ,,Daar komt horeca in en ook openbare toiletten”, verklapt de centrummanager. ,,En een terras langs de gevel.” Aan de andere kant zit de voormalige Brasserie Bou, die met een nieuwe eigenaresse nu De Binnentuin heet. ,,Die krijgt ook een nieuw terras op het centrale plein”, zegt Elders.
De reclame-uitingen boven een aantal winkels worden vervangen door een groene wand en ook de verlichting wordt vernieuwd. ,,Zo komt er een heel andere beleving, waarbij de focus veel meer komt op de horeca en het aanbod in de winkels.”
De werkzaamheden in De Tuinen starten begin juni en het is de bedoeling dat ze in het eerste kwartaal van volgend jaar klaar zijn. Dan is de Jumbo Foodmarkt van Koornneef inmiddels al lang en breed open. De verwachting is dat dat in oktober het geval is.

Rotonde
De rotonde op de Secretaris Verhoeffweg is dan ook al een tijdje klaar, net als de zogenoemde ‘bajonet’ even verderop. Dankzij die aanpassingen aan de weg moet al het verkeer De Tuinen en de Foodmarkt goed kunnen bereiken. Ook de leveranciers van de winkels en de bewoners van de appartementen moeten dan soepel op hun plek van bestemming kunnen komen. En dan is er nog het plein voor de ingang van De Tuinen aan het Patijnenburg. Dat wordt een plein met bomen en bankjes om in alle rust een ‘bakkie’ te kunnen doen.
,,Het wordt echt heel mooi allemaal”, belooft Elders. ,,Het zal de komende tijd nog wat overlast geven, maar het uiteindelijke resultaat maakt die turbulente periode dubbel en dwars goed.”

Bron: Vermeer, F. (2022, 21 mei). Winkelcentrum De Tuinen krijgt make-over: verhoogde winkelpuien, nieuwe entrees en meer horeca. AD.
https://www.ad.nl/westland/winkelcentrum-de-tuinen-krijgt-make-over-verhoogde-winkelpuien-nieuwe-entrees-en-meer-horeca~addee68d/