Laden..
Nieuws

Voor veel vrouwen is het dragen van oorbellen de normaalste zaak van de wereld, zo krijgen Spaanse meisjes bijvoorbeeld direct bij hun geboorte de eerste gaatjes geschoten. Maar hoe zit dat in Nederland? En wat nou als je een tweede, derde of misschien zelfs vierde gaatje wilt? En kan dat worden gecombineerd met elke stijl? Daarom beantwoord De Tuinen, in samenwerking met Lucardi een aantal vragen over oorbellen en het schieten ervan:

  • Vanaf welke leeftijd kunnen gaatjes geschoten worden?

Lucardi schiet oorbellen vanaf 3 maanden oud. Tot een leeftijd van 16 jaar moet een ouder of voogd aanwezig zijn om het toestemmingsformulier te tekenen in de winkel. Er kan in de winkel naar een legitimatiebewijs worden gevraagd.

  • Hoe verzorg ik mijn oorbellen na het schieten van gaatjes?

Verzorg je oren drie keer per dag met een druppeltje zoutoplossing aan de voor- en achterkant van de oorlel. Draai de oorbel voorzichtig, zodat het ontsmettingsmiddel diep in het gaatje kan doordringen en om vastgroeien te voorkomen.

  • Hoe lang moet ik de schietoorbellen inhouden?

Je kunt de schietoorbellen het beste zes weken dragen, zodat je oren goed kunnen herstellen. We raden je wel aan om de eerste 6 maanden oorknopjes te dragen.

  • Kan ik met net geschoten oorbellen zwemmen?

Ja, je mag gewoon met net geschoten oorbellen zwemmen, maar maak je oren daarna wel een extra keer schoon met ontsmettingsmiddel.

  • Waar moet ik nog meer op letten?

Pas op dat er niks achter de oorbel blijft haken, zoals je haar, kleding of een sjaal. Als het gebeurt, trek dan niet te hard want dan kan je je oorbel er per ongeluk uittrekken, of erger: je oorlel scheuren. Kijk daarom ook uit met je haar borstelen.

Na zes weken de schietoorbellen ingehouden te hebben, is het tijd voor nieuwe oorbellen. Let wel op dat er wordt aangeraden om de eerste zes maanden oorknopjes te dragen. Ga je voor chique, of stijlvol? https://www.lucardi.nl/nl-nl/product/104458/14-karaat-geelgouden-oorbellen-met-zirkonia

Na zes maanden kun je kiezen voor statement oorbellen: https://www.lucardi.nl/nl-nl/blog/new-in-statement-oorbellen

Maar onthoud:

‘Diamonds are a girl’s best friend’

https://www.lucardi.nl/nl-nl/product/85998/geelgouden-oorbellen-infinity-met-8-diamanten